Zorgvergelijker

Ieder jaar verandert uw zorgverzekering. Het is daarom belangrijk te controleren of deze nog past bij uw persoonlijke situatie. uw verzekeringen zijn bij ons in goede handen.
Wij kijken altijd of, waar en hoe het beter kan.

In één oogopslag de beste keus

Om u optimale ondersteuning te bieden bij het kiezen van een passende zorgverzekering, bieden wij in samenwerking met Upiva (specialist in zorgverzekeringen) onze persoonlijke zorgvergelijker aan.
Dankzij deze online module ziet u snel en eenvoudig alle premies en voorwaarden op een rij.

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Wist u dat een goede vergelijking al snel een besparing kan opleveren van € 100,00 per jaar? Houd daarbij rekening met de juiste dekking en staar u niet blind op alleen de korting. Wij helpen u graag met tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Er zijn drie soorten basisverzekeringen: natura, restitutie en budget. De verschillen tussen deze zorgverzekeringen zitten in de contracten met zorgverleners. Let op: de budgetverzekering is de goedkoopste, maar de zorgverzekeraar heeft dan weinig contracten met zorgverleners. Hierdoor bestaat de kans dat u hoge zorgkosten kunt krijgen. Deze contracten gelden overigens alleen voor planbare zorg en niet voor spoedeisende hulp.

In enkele situaties heeft u recht op zorgtoeslag. Contoleer dus goed of dit ook voor u van toepassing is. Als dit voor u het geval is, dan ontvang u maandelijks een bedrag waarmee u een gedeelte van de zorgpremie kunt betalen. Via de website van de Belastingdienst kunt u meer informatie over zorgtoeslag terugvinden c.q. zorgtoeslag aanvragen.

Veel gezinnen willen samen op een polis. Dit is overzichtelijk en handig voor de betalingen. Toch is dit niet altijd voordelig. Misschien is uw partner bij een andere verzekeraar wel voordeliger uit. Als u niet dezelfde wensen hebt, is het slim om allebei een aparte vergelijking te maken.
Heeft u de laatste maanden van het jaar zorg nodig? Denk hierbij aan uw eigen risico. Heeft u, uw eigen risico opgemaakt dit jaar? Laat de behandeling dan nog voor 31 december doen. Op 1 januari begint u namelijk weer met een nieuw eigen risico en moet u de behandeling waarschijnlijk zelf betalen

Kinderen onder de 18 zijn gratis meeverzekerd. Maar bij wie schrijft u ze bij? Onder uw of onder uw partner? Als u dezelfde dekking hebt, is dat niet belangrijk. Heeft u allebei een andere dekking? Schrijf het kind dan in, bij de ouder met de breedste dekking. Uw kind lift dan automatisch mee op dezelfde dekking. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld orthodontie, maar ook fysiotherapie.

Verzekeraars hebben vaak een voorkeur binnen een groep van gelijke medicijnen. Voorbeeld: er is een groep medicijnen met dezelfde werkzame stof en dezelfde dosering, maar met een andere leverancier. U krijgt binnen die groep het ene medicijn wél uit de basisverzekering vergoed en het andere niet. U heeft hebt dus niet altijd een aanvullende dekking voor medicijnen nodig. Als u hier goed naar kijkt, levert dit al snel een flinke besparing op.

De basisverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. Als de zorg duurder is dan in Nederland, kunt u uzelf hiervoor verzekeren via de zorg- of de reisverzekering. Vraag uw adviseur wat voor u de beste oplossing is, zodat u niet dubbel of onderverzekerd bent.

Bent u gezond en verwacht u in komend jaar weinig zorgkosten? Dan kan u overwegen om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel u voor een aanvullende zorgverzekering betaalt en hoeveel gebruik u ervan denkt te gaan maken. Het is goed mogelijk dat het goedkoper is om de kosten zelf te betalen, in plaats van een aanvullende verzekering af te sluiten. Kijk bijvoorbeeld eens naar jouw tandartsverzekering. Twee keer in het jaar een consult betalen is veel goedkoper dan de goedkoopste tandartsverzekering. Hiermee bespaar je tientallen euro’s.

Zo weet u alles over de zorgverzekering

Welke verzekeraars worden vergeleken in onze vergelijker?

De verzekeraars die via onze vergelijker worden aangeboden zijn: Aevitae, Avéro Achmea, CZ, De Amersfoortse, Nationale Nederlanden, Menzis, OHRA, ONVZ, Stad Holland en VGZ. Door deze combinatie van verzekeraars kunt u kiezen uit zo’n 90% van alle zorgverzekeringsproducten die de Nederlandse markt biedt.

Heeft u een vraag, advies of hulp nodig?

Bel ons gerust. Onze adviseurs op het gebied van zorgverzekeringen staan u graag persoonlijk te woord. Wij zijn 5 dagen per week tussen 09:00 uur en 17:00 uur bereikbaar. Heeft u de juiste verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online sluiten.

Voor advies of hulp kunt u ook contact opnemen met Upiva (specialist in zorgverzekeringen).
Bel dan naar 088 – 000 83 33. De adviseurs op het gebied van zorgverzekeringen helpen u graag en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.